Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Kansalaisaloite 5G-tukiasemien rakentamisen pysäyttämiseksi/purkamiseksi ihmisen terveyttä uhkaavan korkean sähkömagneettisen säteilymäärän takia

1.3.2019

3 282 stödförklaringar

Stödförklaringar som samlats in genom tjänsten 3 282

Grafen visar endast de stödförklaringar som har samlats in på Medborgarinitiativ.fi. Grafen uppdateras vid dygnsskiftet.
Du kan bädda in grafen på din webbplats här

Du måste identifiera dig för att kunna understöda initiativet. Efter att du har identifierat dig kan du även understöda andra initiativ. Ditt namn kommer inte att synas på Medborgarinitiativ.fi.

Läs mer om identifiering, integritetsskydd och offentlighet.

Understöd initiativ

Medborgarinitiativets titel

Kansalaisaloite 5G-tukiasemien rakentamisen pysäyttämiseksi/purkamiseksi ihmisen terveyttä uhkaavan korkean sähkömagneettisen säteilymäärän takia

Datering av initiativet

1.3.2019

Initiativets form

Förslag om att lagberedning ska inledas

Justitieministeriets ärendenummer

VN/904/2019

Innehållet i initiativet

Vaadimme että 5G teknologia kielletään lailla sen terveyttä uhkaavan korkean sähkömagneettisen säteilymäärän takia.

Olemme tulleet siihen pisteeseen langattomien verkkojen kehityksessä, että sekä niiden määrä, että voimakkuus alkavat vaikuttaa kielteisesti ihmisten terveyteen.

Nyt olisi hyvä aloittaa vakavat lainsäädännölliset keskustelut tästä tilanteesta ja päättää selkeä raja sille, kuinka paljon näitä sähkömagneettisen säteilyn lähteitä voi avata ympäristöihimme ja yhteiseen tilaamme.

5G verkkojen avautuessa ollaan siirtymässä tiheämpään tukiasemien sijoitteluun. Saamme nopeamman verkkoyhteyden säteilymäärien kasvaessa. Lisäksi 5G-teknologian käyttämät taajuudet ovat terveydelle haitallisia.

Vuoden 2017 lopussa yli kaksisataa tiedemiestä ja lääkäriä yrittivät Euroopassa ja Amerikassa vedota eri maiden hallituksiin, pääministereihin, Euroopan Unioniin ja Yhdistyneisiin kansakuntiin tämän teknologian käyttöönoton estämiseksi. EU vastasi vetoomukseen kahdella lyhyellä kirjeellä, mutta kieltäytyi ottamasta huomioon näiden asiantuntijoiden näkemyksiä tehdessään päätöksiä.

Tieteelliset tutkimukset viittaavat lisääntyneeseen syöpäriskiin, haitallisten vapaiden radikaalien syntymiseen soluissa, perimävaurioihin, heikentyneeseen oppimiskykyyn ja muistiin, neurologisiin sairauksiin, heikompaan hedelmällisyyteen ja muihin kielteisiin vaikutuksiin hyvinvoinnille, joita jo nykyiset langattomat järjestelmät, 2G, 3G, 4G ja WiFi ovat aiheuttaneet. Jos näihin vielä lisätään 5G:n voimakkaampi säteily, nämä haitalliset vaikutukset voivat myös lisääntyä.

Lisäksi vaadimme päättäjiä perehtymään perusteellisesti langattomien-teknologioiden terveysvaikutuksista tehtyihin tutkimuksiin.

Olemme Suomen kansalaisina hyvin huolestuneita itsemme ja tulevien sukupolvien terveydestä.

On mielestämme lainvastaista ja väärin demokraattisessa ja sivistyneessä yhteiskunnassa vaarantaa kansalaisten terveyttä sähkömagneettisella säteilyllä.

Motiveringar

Nykytieteen valossa 5G-teknologiaan liittyy erittäin vakavia negatiivisia seurauksia terveydelle.

Linkeissä aineistoa aiheesta.

Ekonomiskt bidrag för initiativet

Inget

Insamlingskanaler för stödförklaringar

  • Medborgarinitiativ.fi

Ansvarspersoner

Initiativtagare

Helena Ertz Helsinki


Företrädare

Helena Ertz Helsinki
helena.ertz@nullgmail.com


Ersättare

Oula Susi Helsinki
oula.susi@nullgmail.com