Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun ja perhetyön työnjako ja tehtävät tulisi erottaa selkeästi toisistaan sekä konkreettisen kotiavun saatavuutta lapsiperheille parantaa

7.1.2019

1 420 stödförklaringar

Stödförklaringar som samlats in genom tjänsten 1 420

Grafen visar endast de stödförklaringar som har samlats in på Medborgarinitiativ.fi. Grafen uppdateras vid dygnsskiftet.
Du kan bädda in grafen på din webbplats här

Du måste identifiera dig för att kunna understöda initiativet. Efter att du har identifierat dig kan du även understöda andra initiativ. Ditt namn kommer inte att synas på Medborgarinitiativ.fi.

Läs mer om identifiering, integritetsskydd och offentlighet.

Understöd initiativ

Medborgarinitiativets titel

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun ja perhetyön työnjako ja tehtävät tulisi erottaa selkeästi toisistaan sekä konkreettisen kotiavun saatavuutta lapsiperheille parantaa

Datering av initiativet

7.1.2019

Initiativets form

Förslag om att lagberedning ska inledas

Justitieministeriets ärendenummer

VN/138/2019

Innehållet i initiativet

Kotipalvelu ja perhetyö sekoittuvat tällä hetkellä käsitteellisesti ja sisällöllisesti: osassa kunnista on tarjolla lapsiperheiden kotipalvelua, joka ei sisällä siivousta ja lastenhoitoa, vaan ainoastaan ohjausta ja keskustelua.

Osassa kunnista on tarjolla kotipalvelun perhetyötä, joka ei kuitenkaan sisällä sosiaalihuoltolain (19§) mukaan määriteltyä kotipalvelua ja perhetyön osuus on myös rajoitettu.

Osassa kunnista kotipalvelu on maksullista, toisissa ei ja kotipalvelun sisältö ja laajuus vaihtelevat kunnittain, tai sisältöä ei ole eritelty.

Motiveringar

Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön käsitteellinen ja sisällöllinen sekaannus vaikeuttaa lapsiperheiden kotiavun saamista.

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun tulee olla konkreettista arjen apua ja puolesta tekemistä kuten lasten hoitoa, siivousta, ruuanlaittoa ja muita perheen arjessa tehtäviä asioita.

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun saatavuutta tulee parantaa erottamalla kotipalvelun ja perhetyön työnjako ja tehtävät selkeästi toisistaan sekä resurssoimalla kunnille lapsiperheiden kotipalveluun korvamerkittyä rahaa.

Ekonomiskt bidrag för initiativet

Inget

Insamlingskanaler för stödförklaringar

  • Medborgarinitiativ.fi

Länkar till andra webbplatser

Ansvarspersoner

Initiativtagare

Pirjo Luokkala Vantaa


Företrädare

Pirjo Luokkala Vantaa
pirjo.luokkala@nullpirjoluokkala.fi


Ersättare

Urpo Luokkala Vantaa
urpo.luokkala@nullevl.fi