Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Seksikkyys ei kuulu lapsuuteen: Laki koulupuvuista

7.6.2013

25 kannatusilmoitusta

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 25

Kuvaajassa näytetään vain Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.
Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 7.12.2013.

Kansalaisaloitteen otsikko

Seksikkyys ei kuulu lapsuuteen: Laki koulupuvuista

Aloitteen päiväys

7.6.2013

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

OM 109/52/2013

Aloitteen sisältö

Ehdotetaan lapsuuden seksualisoimisen ehkäisemiseksi julkisiin valtion ja kuntien kouluihin ensin yleistä pukukoodia ja myöhemmin yleisiä koulupukuja.

Valtion ja kuntien rahoittamien koulujen sääntöihin ehdotetaan lisättäväksi pukukoodi, jossa on määritelty, etteivät hameet ja shortsit saa olla käsivarrenmittaa lyhyempiä. Koululla on lainavaatteita, jos joku rikkoo sääntöjä.

Seuraavassa vaiheessa tutkitaan myös mahdollisuudet koulupukujen käyttöönottoon länsimaisten esimerkkien mukaisesti.

Perustelut

Seksikkäiden vaatteiden kielto lapsille on perusteltua, koska seksi ei kuulu lapsuuteen. Lisäksi koulu on työpaikka ja siellä pitää pukeutua sen mukaan.

Yleensä koulupukua käyttävät sekä pojat että tytöt. Monissa maissa koulupukuun kuuluvat pitkät housut, valkoinen kauluspaita, solmio ja takki. Joissain maissa pojat käyttävät sortseja. Useasti tyttöjen koulupukuun kuuluvat hame, pitkät tai polvisukat, solmio ja kauluspaita tai villapaita.

Koulupukujen tarkoituksena on estää oppilaiden liian rento tai muutoin epäsovinnainen pukeutuminen. Toisaalta sillä on tarkoitus estää oppilaiden eriarvoisuuden tunnetta esimerkiksi varallisuuden suhteen.

Koulupukujen käyttöönotto korostaa sitä, että koulu on lapsen työpaikka, jossa opiskelu on päätarkoitus. Koulupuvut auttavat välttämään ylilyöntejä lasten pukeutumisessa ja korostavat lasten asemaa vielä lapsina, joita tulee suojella aikuisten maailman ilmiöiltä (mm. seksuaalisuus, pornografia, moraaliton viihde).

Aloitteen taloudellinen tuki

Ei ole

Kannatusilmoitusten keräystavat

  • Kansalaisaloite.fi

Linkit muihin verkkosivuihin

Vastuuhenkilöt

Vireillepanijat

Kimmo Kemppainen


Edustajat

Kimmo Kemppainen


Varaedustajat

Vuokko Kemppainen