Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun ja perhetyön työnjako ja tehtävät tulisi erottaa selkeästi toisistaan sekä konkreettisen kotiavun saatavuutta lapsiperheille parantaa

7.1.2019

1 529 kannatusilmoitusta

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 1 529

Kuvaajassa näytetään vain Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.

Kannattaminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Tunnistautumisen jälkeen voit kannattaa myös muita aloitteita. Nimesi ei tule näkyviin Kansalaisaloite.fi:ssä.

Lue lisää tunnistautumisesta, yksityisyydensuojasta ja julkisuudesta.

Kannata aloitetta

Kansalaisaloitteen otsikko

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun ja perhetyön työnjako ja tehtävät tulisi erottaa selkeästi toisistaan sekä konkreettisen kotiavun saatavuutta lapsiperheille parantaa

Aloitteen päiväys

7.1.2019

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

VN/138/2019

Aloitteen sisältö

Kotipalvelu ja perhetyö sekoittuvat tällä hetkellä käsitteellisesti ja sisällöllisesti: osassa kunnista on tarjolla lapsiperheiden kotipalvelua, joka ei sisällä siivousta ja lastenhoitoa, vaan ainoastaan ohjausta ja keskustelua.

Osassa kunnista on tarjolla kotipalvelun perhetyötä, joka ei kuitenkaan sisällä sosiaalihuoltolain (19§) mukaan määriteltyä kotipalvelua ja perhetyön osuus on myös rajoitettu.

Osassa kunnista kotipalvelu on maksullista, toisissa ei ja kotipalvelun sisältö ja laajuus vaihtelevat kunnittain, tai sisältöä ei ole eritelty.

Perustelut

Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön käsitteellinen ja sisällöllinen sekaannus vaikeuttaa lapsiperheiden kotiavun saamista.

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun tulee olla konkreettista arjen apua ja puolesta tekemistä kuten lasten hoitoa, siivousta, ruuanlaittoa ja muita perheen arjessa tehtäviä asioita.

Lapsiperheille tarjottavan kotipalvelun saatavuutta tulee parantaa erottamalla kotipalvelun ja perhetyön työnjako ja tehtävät selkeästi toisistaan sekä resurssoimalla kunnille lapsiperheiden kotipalveluun korvamerkittyä rahaa.

Aloitteen taloudellinen tuki

Ei ole

Kannatusilmoitusten keräystavat

  • Kansalaisaloite.fi

Linkit muihin verkkosivuihin

Vastuuhenkilöt

Vireillepanijat

Pirjo Luokkala Vantaa


Edustajat

Pirjo Luokkala Vantaa
pirjo.luokkala@nullpirjoluokkala.fi


Varaedustajat

Urpo Luokkala Vantaa
urpo.luokkala@nullevl.fi