Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Pikavippilainojen mainonnan kieltäminen.

23.12.2018

5 248 kannatusilmoitusta

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 5 248

Kuvaajassa näytetään vain Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.

Kannattaminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Tunnistautumisen jälkeen voit kannattaa myös muita aloitteita. Nimesi ei tule näkyviin Kansalaisaloite.fi:ssä.

Lue lisää tunnistautumisesta, yksityisyydensuojasta ja julkisuudesta.

Kannata aloitetta

Kansalaisaloitteen otsikko

Pikavippilainojen mainonnan kieltäminen.

Aloitteen päiväys

23.12.2018

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

VN/7298/2018

Aloitteen sisältö

Pikavippilainojen mainonnan kieltäminen radiossa televisiossa ja lehdistössä. Kansalaisaloite virisi keskustelussa ystäväni kanssa. Hänellä ja myöskin minulla on ystäviä, jotka ovat joutuneet velkavaikeuksiin ottaessaan pikavipin tai jopa uuden maksaakseen edellisen pikalainansa. Olemme erittäin huolissamme mainonnan tarkoitusperistä, ja niiden herätevaikutuksista. Hetken, akuutin ongelman ollessa päällä, voi ajattelemattaan tekaista lainahakemuksen. Jos elämässä sillä hetkellä on pientä hankaluutta rahojen riittävyydestä, on kohta todelliset vaikeudet ja ongelmat käsillä. Syy voi oikeasti olla siinä, että pikalaina on maksettava takaisin, ja suuret korot vielä lisäksi. Toivomme todella, että tämä aloite ottaa tuulta purjeisiin, ja saisimme (me kaikki yhdessä) rauhan ja voisimme keskittyä viestimissä tulevaan ohjelmaan, eikä raivostuttavaan ja agressiiviseen vippimainontaan.

Perustelut

Lainamainonta aiheuttaa tarpeettoman rahatarpeen, joka herää siinä vaiheessa kun mainos iskee luun sisälle. Aloitteen sisällössä on jo kerrottu asiasta, ja sen vaikuttimista, sekä lainan todelliseen ongelmiin johtavasta takaisinmaksamisesta. Eihän lainassa itsessään mitään ongelmaa ole, mutta näissä pikavipeissä on kovat ja ylisuuret korot, jotka voivat vaikeuttaa takaisinmaksamista. Korkojen kanssa lainasta tulee nopeasti suuri. Tätä asiaa ei ehkä, tule ajatelleeksi, silloin kun hetken hurmiossa, ottaa kallista rahaa tililleen.

Aloitteen taloudellinen tuki

Ei ole

Kannatusilmoitusten keräystavat

  • Kansalaisaloite.fi

Vastuuhenkilöt

Vireillepanijat

Jyrki Tapper Jyväskylä

Ritva Lehtinen Jyväskylä


Edustajat

Jyrki Tapper Jyväskylä
Kummunmäentie 25 41160 Tikkakoski
tapper.jyrki@nullgmail.com
0505837198

Unto Lehtinen Jyväskylä
PELLAVAKUJA 5 41160 TIKKAKOSKI
unto.lehtinen@nullluukku.com
0503484790


Varaedustajat

Veijo Muuronen Jyväskylä
Kummunmäentie 32 41160 Tikkakoski
muuronen@nullyahoo.com
+358409633622

Aila Syrjänen Jyväskylä
ailasy@nullhotmail.com