Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Verosta maksettavan Arvonlisäveron ( ALV:n ) maksamislain ( veroa verosta ) muuttaminen siten, että ALV:n maksamisesta luovutaan.

27.11.2017

35 kannatusilmoitusta

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 35

Kuvaajassa näytetään vain Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.
Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 27.5.2018.

Kansalaisaloitteen otsikko

Verosta maksettavan Arvonlisäveron ( ALV:n ) maksamislain ( veroa verosta ) muuttaminen siten, että ALV:n maksamisesta luovutaan.

Aloitteen päiväys

27.11.2017

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

OM 110/52/2017

Aloitteen sisältö

Ehdotan, että Eduskunta/Valtioneuvosto ryhtyvät muuttamaan arvonlisäveron
( ALV ) keräyslakia niin, että sitä ei kerätä enää tuotteen tai palvelun verollisesta hinnasta vaan ainoastaan verottomasta hinnasta eli ALV:n periminen lopetetaan kaikissa kyseessäolevissa verotapauksissa joissa maksetaan veroa verosta.

Perustelut

Nykyään esimerkiksi ( huom. esim.) sähkönsiirrossa ja polttoaineiden tuotteiden/palvelujen verollisista hinnoista maksetaan 24 %:n ALV vaikka veron maksaminen ei ole mikään palvelu tai tuote vaan pelkkä lisärahastus valtiolle joten ALV tulee periä vain ja ainoastaan verottomasta hinnasta.
Kyseinen ALV:n keräysmenetelmälaki nostaa kohtuuttomasti esim. jo nyt muutoinkin erittäin korkeita sähkönsiirtohintoja jotka syntyivät kun sähkönmyynti ja sähkönsiirto eriytettiin ja myytiin ulkomaille.
Näistä jo korkeista hinnoista kärsivät varsinkin kaikki vähävaraiset ( mm. vanhukset, eläkeläiset, opiskelijat ...) ja kun tähän sitten lisätään nykyisellätavalla laskutettava ALV eli veroa verolle, hinta nousee edelleen ja on kestämätön.
Kyseinen ALV:n keräyslaki tulee siis muuttaa niin, että verosta ei tarvitse maksaa uudelleen taas veroa eli maalaisjärjen mukaiseksi.

Aloitteen taloudellinen tuki

Ei ole

Kannatusilmoitusten keräystavat

  • Kansalaisaloite.fi

Vastuuhenkilöt

Vireillepanijat

Matti Hietanen


Edustajat

Matti Hietanen


Varaedustajat

Maritta Tammiluoma