Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kouluille oikeus erottaa oppilas määräajaksi

17.5.2017

25 kannatusilmoitusta

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 25

Kuvaajassa näytetään vain Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.
Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 17.11.2017.

Kansalaisaloitteen otsikko

Kouluille oikeus erottaa oppilas määräajaksi

Aloitteen päiväys

17.5.2017

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

OM 56/52/2017

Aloitteen sisältö

Esitän että lakiin tulee kirjata pykälä joka antaa peruskouluille oikeuden koulun sisällä tehtävällä päätöksellä erottaa oppilas määräajaksi (max. 3kk).

Perustelut

Suomen peruskouluissa tapahtuu järkyttävä määrä koulukiusaamista ja tämän kiusaamisen kuriin saamiseksi ei ole olemassa kunnollisia keinoja koska laki ei salli oppilaan koulusta erottamista määräajaksi ilman monimutkaista prosessia.
Tällä hetkellä jos toisten oppilaiden koulunkäyntiä toistuvasti/pitkäkestoisesti häiritsee joku tietty oppilas ei koulu voi häntä erottaa omalla päätöksellään määräajaksi. Päätöksen tekee useasta henkilöstä koostuva lautakunta ja käsittely on monesti hidasta ja paljon työtä vaativaa. Tämä myös nostaa koulun kynnystä viedä asioita lautakunnan käsiteltäväksi.
Joka vuosi Suomessa tekee itsemurhan lukuisia alaikäisiä lapsia pitkälti koulukiusaamisesta aiheutuneiden henkisten ongelmien takia. Kiusatun itsetunto on poljettu usein niin alas että lapsi katsoo ettei muuta ulospääsyä ole kuin itsemurha.

Aloitteen taloudellinen tuki

Ei ole

Kannatusilmoitusten keräystavat

  • Kansalaisaloite.fi

Vastuuhenkilöt

Vireillepanijat

Reijo Suomela


Edustajat

Reijo Suomela


Varaedustajat

Maarit Tuomi