Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kansanedustajan osallistuminen täysistuntoihin vaikuttaa palkkioon

3.3.2017

25 kannatusilmoitusta

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 25

Kuvaajassa näytetään vain Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.

Kannattaminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Tunnistautumisen jälkeen voit kannattaa myös muita aloitteita. Nimesi ei tule näkyviin Kansalaisaloite.fi:ssä.

Lue lisää tunnistautumisesta, yksityisyydensuojasta ja julkisuudesta.

Kannata aloitetta

Kansalaisaloitteen otsikko

Kansanedustajan osallistuminen täysistuntoihin vaikuttaa palkkioon

Aloitteen päiväys

3.3.2017

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

OM 22/52/2017

Aloitteen sisältö

Kansanedustajan saama palkkio tästä luottamustehtävästä riippuisi osittain siitä osallistuuko kansanedustaja eduskunnan täysistuntoihin. Mikäli kyseinen henkilö estyy sairastumisen vuoksi tämä ei vaikuttaisi palkkioon, mutta tätä varten vaadittaisiin lääkärintodistus. Heidi Lämsän kirjoittamassa artikkelissa (HS 25.5.2015) kerrotaan kuinka lääkärit tällä hetkellä ovat huolestuneita siitä että mikäli kansanedustaja joutuu ottamaan sairauslomaa niin lääkärille hakeudutaan silti liian harvoin.

Kansanedustajan tehtävä on erittäin tärkeä luottamustoimi ja sillä että palkkio olisi riippuvainen osallistumisesta eduskunnan täysistuntoihin voitaisiin varmistaa se että kyseiset henkilöt suorittavat tätä tärkeää tehtävää. Tällä hetkellä kansanedustajan palkkio on lähtötasoltaan 6 407 euroa kuukaudessa mutta tämän palkkion saadakseen ei kyseisen henkilö tarvitse edes olla paikalla eduskunnassa. Tällaisia väärinkäytöksiä varten ehdotan että palkkion lähtötaso laskee 3407 euroon kuukautta kohti ja jokaiseen täysistuntoon osallistuminen tuo osallistumispalkkion arvoltaan 3000 euroa kuukautta kohti. Mikäli kansanedustaja joutuu jäämään pois täysistunnosta, sen kuukauden osallistumispalkkiota leikataan 6,25% jokaista poissaoltua täysistuntoa kohti.

Perustelut

Kirjoitan tämän aloitteen sillä olen huolissani esimerkkitapauksista joissa kansanedustaja on ollut pitkillä sairauslomilla ilman että he toimittavat eduskuntaan lääkärintodistusta. Ymmärrän että voi olla tilanteita jolloin lääkärintodistuksen toimittaminen viivästyy mutta kuten suomalaiseen työmoraaliin kuuluu, työntekijä toimittaa lääkärintodistuksen niin pian kuin mahdollista. Kansanedustajan tehtävä on edustaa kansaa ja mikäli hän ei osallistu luottamustehtävään johon hänet on valittu, miten hän kertoo mielipiteensä asioista joiden takia hänet on valittu eduskuntaan? Haluan että suomalaiset politiikan kärkinimet heräävät ja eivät anna sellaisten henkilöiden jotka ovat valittu luottamustehtävään pilata kansalaisten luottamusta koko eduskuntaan.

Aloitteen taloudellinen tuki

Ei ole

Kannatusilmoitusten keräystavat

  • Kansalaisaloite.fi

Vastuuhenkilöt

Vireillepanijat

Antti Mikael Mehtälä Rovaniemi


Edustajat

Antti Mikael Mehtälä Rovaniemi
Kaartokatu 6 A 17 96100 Rovaniemi
antti.mehtala@nullhotmail.com
0449727023


Varaedustajat

Jarno Juhani Koivunen Kerava
Lintulammenkatu 13 B20 04250 Kerava
jarno.koivunen@nullelisanet.fi
0440607785