Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Seksuaalirikokset rinnastettava murhaan, mitä tulee ensikertalaisuuteen

27.11.2016

19 kannatusilmoitusta

Kannatusilmoituksia tässä palvelussa 19

Kuvaajassa näytetään vain Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.
Kannatusilmoitusten keruuaika on päättynyt 27.5.2017.

Kansalaisaloitteen otsikko

Seksuaalirikokset rinnastettava murhaan, mitä tulee ensikertalaisuuteen

Aloitteen päiväys

27.11.2016

Aloitteen muoto

Ehdotus lainvalmisteluun ryhtymisestä

Oikeusministeriön asianumero

OM 127/52/2016

Aloitteen sisältö

Esitän rikoslakia muutettavaksi siten, että seksuaalirikoksista tuomittaessa toimittaisiin samalla tavoin kuin murhan tapauksessa, mitä tulee ns. ensikertalaisuuteen. Ts. vaadin, että seksuaalirikoksista annetut tuomiot ollaan vankilassa ns. "päivästä päivään" eli niitä ei puoliteteta tai olla vankilassa 2/3 tuomiosta.

Raiskauksiin syyllistyy usein ei-suomalaissyntyperäinen ihminen. By definition, hän on ensikertalainen rikollinen Suomessa. Näin jo muutenkin naurettavan lyhyet vankeusrangaistukset puolitetaan.

Oikeusministeri, Lindströmin (laborantti koulutukseltaan) mukaan raiskaus ei ole törkeä rikos. Mistä hän voi sen tietää? Edesmennyt isäni oli suuren keskussairaalan ylilääkäri. Hänen ystävänsä ja ylilääkärikolleega oli psykiatrian ylilääkäri. Tämän, yhden parhaista psykiatreista, kanta oli ja on toinen. Hänen mukaansa raiskaus pilaa Naisen koko elämän. Mihin tämä toteamus perustui? Siihen, että hän työssään oli kohdannut ja kohtaa näitä tämän törkeän rikoksen uhreja.

Raiskauksiin syyllistyy usein ei-suomalaissyntyperäinen ihminen. By definition, maahantulija on ensikertalainen rikollinen Suomessa. Näin jo muutenkin naurettavan lyhyet vankeusrangaistukset nykyisin vielä puolitetaan.

Perustelut

Toisin kuin oikeusministeri väittää, raiskaus tai joukkoraiskaus on erityisen törkeä rikos. Se on törkeä rikos, koska se pilaa Naisen ja uhrin koko loppuelämän, ja vaikuttaa läheisiin. Siitä on tuomittava nykyistä ankarammin. Mielestäni luopuminen tuomion puolittamisesta tai lyhentämisestä kahteen kolmasosaan korjaa nopeiten tämän vääryyden ja epäkohdan rikoslaissa.

En ole juristi, mutta en näe ehdotustani perustuslain vastaisena, koska se koskee kaikkia seksuaalirikokseen syyllistyviä samalla lailla; on tekijä kantasuomalainen, suomalainen tai maahantulija.

Aloitteen taloudellinen tuki

Ei ole

Kannatusilmoitusten keräystavat

  • Kansalaisaloite.fi

Vastuuhenkilöt

Vireillepanijat

Mikko Kahanpää


Edustajat

Mikko Kahanpää


Varaedustajat

Eero Hult